Ajankohtaista

Kevät on saapunut ja kovaa vauhtia ollaan menossa kohti kauden treenejä ja kilpailuja!
Koirien olisi hyvä olla pikku hiljaa jo siinä kunnossa, että ovat valmiita kohta aloittelemaan ratatreenin. Kuntoa kannattaakin edelleen kohottaa radalla juoksemista varten.

Radan kuntoon laittaminen - Kevättalkoot lauantaina 29.4. Klo 11-15

Kuitenkin ennen kuin päästään Tuomarinkylässä radalle harjoittelemaan, on aika laittaa alue siihen kuntoon, että siellä voidaan koko kesäkausi harrastaa niin radalla kuin radan ulkopuolellakin erilaisissa tapahtumissa. Nyt tarvitaan jäseniä mukaan laittamaan tulevana lauantaina 29.4. alue kuntoon. Talkoiluissa voi tulla tekemään sen verran mitä ehtii ja pystyy, pienikin apu on tarpeen. Sen lisäksi, että talkoilu on hyvä tapa viettää ulkona muutama tunti, on myös mukava tavata niin vanhoja kuin uusiakin ihmisiä pitkän talven jälkeen ja jakaa hyvää mieltä yhteisen harrastuksen parissa. Tule siis mukaan iloiseen joukkoon, tarjolla myös virvokkeita!
Ja on meillä pieni yllätys päivässä mukana, kun kaikkien talkoilijoiden kesken arvotaan pieni (tai ehkä jopa vähän isompi)
ruokapalkinto! 

Treenaaminen tulevana kesänä

Kaikki varmasti tässä vaiheessa kevättä miettivät sitäkin, että kuinka pian päästään aloittelemaan kauden harjoitukset. Tuttuun tapaan ensimmäiset keskiviikkotreenit, ovat tarkoitettu pääasiassa koko kierrosta juokseville koirille ja ne alkavat tämänhetkisten suunnitelmien mukaan kesäkuun alussa. On mahdollista, että maanantain ”pentutreenit” voidaan aloittaa jo toukokuun lopulla. HVK:n rata on nurmirata ja se tarvitsee kesän alussa kunnon kasvukauden ja mahdollisen radan huollon, jotta nurmi kestää koko kauden läpi. Jos näyttää siltä, että harjoituksia päästään aloittelemaan jo aiemmin, siitä luonnollisesti ilmoitetaan harrastajille. Ohjeistamme lähempänä harjoituskauden alkua taas siitä, miten harjoituksiin ilmoittaudutaan ja miten kaikki käytännössä toimii. Pieniä muutoksia tulee varausjärjestelmään, mutta siitä tulee vielä lisätietoa.

Radan huoltoa ja uusia tuulia Euroopasta

Radalla on myös alkamassa muutostyöt, sillä kerho on saanut Keski-Euroopasta uusia viehelaitteita, jotka ovat ”sähköpupuja” ja näin myös hiljaisempia kuin viehelaitteet, joita ollaan aiemmin käytetty. Jotta uudet koneet saadaan käyttöön, radalle tullaan rakentamaa uudet kiskot. Nämä hommat vievät paljon aikaa ja resursseja, joten pyydämme malttia ja ymmärrystä tilanteen vuoksi harrastajilta. Kunhan uusi kisko on valmis niin päästään testaamaan sähköpupuja! 

Nyt ehtii siis vielä hyvin harjoittelemaan koiran kanssa ja kasvattamaan kuntoa. Koiran kanssa voi puuhailla mitä vaan yhteistä kivaa, siihen tekemiseen ei tarvitse välttämättä liittyä viehe, mutta jonkinlaisen viehelelun voi helposti askarrella itse tai ostaa eläinkaupasta. Koiran kuntoa voi kohottaa hölkkälenkeillä, pyöräilyn avulla, vapaana juoksuttamalla, frisbeen tai pallon avulla, uimalla, juoksuttamalla ihmiseltä ihmiselle, vain mielikuvitus on rajana. Tärkeätä on se, että koiraa ei juoksuteta aivan väsyksiin saakka, vaan tekemisen pitää olla kivaa. Kesän ja kuumien kelien lähestyessä tulisi pitää huolta myös koiran riittävästä nesteen saannista, varsinkin kun koiraa treenataan.

Perehdytysilta 23.5. klo 18.00

Huomatkaa myös, että meillä on perehdytysilta 23.5 klo 18.00, jossa opastamme mielellämme kaikkia uusia ja vanhoja harrastajia lajin pariin. Perehdytysillassa tarkoituksena on tutustua kisoissa ja harjoituksissa käytettävään kalustoon ja siihen, kuinka harjoitukset käytännössä sujuvat. Tapahtumaan tullaksesi ei tarvitse etukäteen tietää mitään, me kerromme ja kysyä saa! Tämä on myös oiva tapa verkostoitua harrastajien kanssa. Jos olet koskaan ajatellut, että olisi kiva tulla kokeilemaan erilaisia toimihenkilötehtäviä tai mukaan muulla tavalla kerhon toimintaan, tämä on oikea päivä tulla mukaan. Jos et pääse mukaan perehdytysiltaan jostain syystä, ei hätää. Mukaan pääsee milloin vain kauden aikana! 

 

Tässä kevään tietopläjäys tulevaan kauteen. Lisää informaatiota tulee koko ajan, pysykää siis kuulolla! Tiedoksi myös, että suunnitteilla tosiaan on muutama mittaustilaisuus vielä toukokuulle, kun saadaan mittamiehet kasaan niin ilmoitamme kerhon tiedotuskanavissa niistä! Kerhon alueella järjestetään myöskin toukokuussa näyttelyharjoituksia, niistä myöskin lisätietoja tulossa. Ottakaa siis seurantaan meidän Facebook sekä Instagram kanavat. 

 

Keväisin terveisin, 
Helsingin Vinttikoirakerhon Kilpailutoimikunta