Kiertopalkintojen säännöt

Kiertopalkintojen säännöt

Ratajuoksukiertopalkinnon säännöt

Kukin rotu kilpailee omasta kiertopalkinnosta.

Kiertopalkinto jaetaan sille HVK:n jäsenen omistamalle koiralle, jolla on kauden aikana eniten voittoja ja nopeuspisteitä. Pisteitä laskettaessa otetaan huomioon SVKL:n viralliset kilpailut. Pisteitä saavat ne koirat, joilla on osallistumisoikeus avoimiin kilpailuihin. Kaikkien rotujen osalta kaikilta juostavilta matkoilta. HVK huolehtii pistelaskennasta.

Koirat saavat sijapisteitä seuraavasti:

  1. Lähdön voittaja saa yhden (1) pisteen.
  2. Kauden aikana ko. matkojen nopeimman ajan juossut koira saa viisi (5) pistettä. Toiseksi nopein neljä (4) pistettä, kolmas kolme (3) pistettä, neljäs kaksi (2) pistettä ja viides yhden (1) pisteen.

Voitto- ja nopeuspisteet lasketaan yhteen ja suurimman pistemäärän saanut koira on voittaja. Mikäli pisteet ovat yhtä suuret, ratkaisee voittojen lukumäärä. Voittojen mennessä tasan voittaja on suhteellisesti nopeimman ajan juossut koira.

Mitattavista roduista voivat vain ne koirat kilpailla palkinnosta, jotka saavat osallistua avoimiin kilpailuihin.

Maastojuoksukierto-palkinnon säännöt

Kukin rotu kilpailee omasta kiertopalkinnosta.

Kiertopalkinto jaetaan sille HVK:n jäsenen omistamalle koiralle, jolla on eniten voittoja SVKL:n virallisissa maastojuoksukilpailuissa kauden aikana. Jos useammalla koiralla on yhtä monta voittoa, jaetaan kiertopalkinto sille koiralle, jolla on useampia kakkostiloja jne.