Juoksurata

Juoksurata on pinnaltaan joustavaa nurmea. Rata on muodoltaan ja tekniikaltaan alansa huippua. Tästä kertoo osaltaan se, että HVK:lle myönnettiin aikoinaan vuoden 1994 ratajuoksujen MM-kisat ensimmäisenä maana Pohjoismaista.

Ensimmäiset juoksukilpailut Tuomarinkartanon vinttikoiraradalla juostiin kesällä 1983. Nykyisin radalla on vuosittain jopa kymmenkunta kilpailupäivää.

Rata on pituudeltaan n. 400 m, ja siinä on 4 kaarretta. Radan kaarteet on kallistettu juoksuturvallisuuden takaamiseksi. Tavallisimmat juostavat matkat ovat 280 m, 350 m ja 480 m.

Radan asianmukainen hoito, säännöllinen kastelu ja ruohonleikkaus, sekä määrävuosin tapahtuva nurmipinnan ilmaus takaavat perusrakenteiden lisäksi radan turvallisuuden kilpaileville koirille. Radan oivallinen rakenne ja hyvä kunto ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, että radalla on vuosittain useita suuria arvojuoksukilpailuja. Rata on myös nopea, ja usean koiran nopeimmat ajat onkin saavutettu juuri Kartanon radalla.

Myös yleisö on löytänyt ratajuoksu-urheilun. Kauniina kesäiltana saattaa paikalla olla useita satoja katsojia ihailemassa tuulennopeiden vinttikoirien vauhtia ja aistimassa kilpailun jännitystä.